NEGOVALNA MASLA

Negovalna masla

Masla so trigliceridi, ki jih rastline sintetizirajo in kopičijo pretežno v svojih plodovih oziroma semenih. Vsaj od konca zadnje ledene dobe dalje jih človek uporablja za prehrano, kot kurivo, v ljudskem zdravilstvu, za telesno nego itd…

Masla pridobivajo z različnimi mehanskimi in kemijskimi metodami , med katerimi hladni stisk in ekstrakcija s tekočim ogljikovim dioksidom ohranjata vse prvobitne sestavine in biokemijske značilnosti olja, industrijski postopki pridobivanja masovnih jedilnih olj pa ohranjajo njihovo energetsko vrednost, a bistveno osiromašijo njihovo hranilno vrednost.

Vsa negovalna masla v ponubi blagovne znamke FIOR so hladno stisnjena in pretežno nerafinirana. Zato poleg maščob vsebujejo vsa izvorna mikrohranila ( minerale, vitamine, fitokemikalije ), ki so potrebna in dobrodejna za nego kože, las in lasišča. Lahko se uporabljajo kot samostojen kozmetični izdelek ali kot sestavina sestavljenih kozmetičnih izdelkov, kot so mila, šamponi, losjoni, kreme, mazila, obrazne maske, čistila ipd.