NEGA LAS

Nega las

Naravne tekoče šampone FIOR za nego las izdelujemo podobno kot tekoča mila po vročem postopku iz kakovostnih rastlinskih olj in masel.  Naravne trde šampone FIOR za nego las izdelujemo podobno kot trda mila po hladnem postopku. V obeh primerih uporabljamo samo tiste snovi, ki so neizogibno potrebne v postopkih saponifikacije olj in stabilizacije končnega izdelka.  Zavestno se odrekamo vključitvi cele vrste sestavin, ki v industrijskih šamponih poleg funkcije čiščenja oz. odstranjevanja umazanije in odvečnega sebuma opravljajo negovalno funkcijo. Naravni šamponi FIOR so nekoliko alkalni ( pH med 9,30 in 9,50  ), zato se med umivanjem ploske, luskinaste celice lasne povrhnjice nekoliko razprejo navzven, sama povrhnjica ( kutikula ) pa nekoliko nabrekne. Lasje so zato nekoliko manj gladki,  dovzetni za zmršenje, pa tudi bolj občutljivi so na zunanje vplive.

Da bi izboljšali oz. dopolnili negovalni učinek naravnih šamponov, smo razvili negovalno masko PO SREBRNI MESEČINI. Z uporabo maske po šamponiranju lasem in lasišču dodajamo snovi, ki izboljšajo njihovo strukturo, jih oskrbujejo s potrebno količino vode, jih ščitijo pred zunanjimi vplivi, jih mehčajo, jim dajejo prožnost, lesk, žametni otip in zmanjšujejo njihovo statično naelektritev.

Z izjemo sredstva proti statičnemu naboju  vsebuje maska za lase PO SREBRNI MESEČINI izključno naravne sestavine oziroma sestavine naravnega izvora. Ne vsebuje silikonov, drugih  polimerjev, propilen glikola, sekvestrantov ( EDTA ) in sredstev za zaščito pred vplivi ultravijoličnih žarkov.