KREME IN LOSJONI

Skupina losjoni

S kremami in losjoni FIOR kožo vlažimo, mehčamo, gladimo, pomirjamo in hranimo. Kreme in losjoni so večinoma dvofazni sistemi, pri čemer je ena faza voda in vodotopne ( hidrofilne ) sestavine, druga faza pa so olja in v oljih topne ( lipofilne ) sestavine. Obe fazi povezujejo v obstojno emulzijo emulgatorji, zgoščevalci in stabilizatorji.

Kozmetična industrija ima danes na voljo stotine sintetičnih sestavin, ki v losjonih in kremah bolj ali manj učinkovito ( pa tudi varno ) opravljajo točno določeno nalogo.

Pri razvoju in izdelavi krem ter losjonov blagovne znamke FIOR dosledno uresničujemo načelo maksimalno naravno. S tem je sicer naš nabor možnih sestavin zožan, a prav zato bogat. Ker ne obstajajo povsem naravni dovolj učinkoviti emulgatorji, ki bi zagotavljali dolgotrajno stabilnost kozmetičnih izdelkov, so v naših izdelkih sestavine ( rastlinska olja, voda in dodatki ) povezane večinoma z emulgatorji, ki so kratko procesirani iz naravnih surovin in jih različni certifikati ( n.pr. ECOCERT ) odobravajo za uporabo v proizvodnji naravne in ekološke kozmetike. Enako velja za uporabljene konzervanse.

Redno čiščenje obraza je vitalnega pomena za ohranjanje zdrave, mladostne kože. Čiščenje odstranjuje dnevno nasedlo umazanijo in nesnago, odvečna negovalna olja, presežni sebum, bakterije, odmrle kožne celice in ličila. Poleg tega odmašuje kožne pore in olajša dihanje kože.

Čistilno mleko FIOR vsebuje kar 20% izbranih olj in 5% blagih polsintetiziranih površinsko aktivnih snovi rastlinskega izvora, ki izpolnjujejo merila za uporabo v ekološko certificirani kozmetiki. Njegova viskoznost je primerljiva z losjoni tako, da ga nanašamo bodisi s prsti bodisi z blazinico.